ניוזלטר אוגוסט 2013  
Crowdlearning - הצורך בשינוי פני הלמידה
מאת: קרן רובל – מנהלת חברת CLIC ME בספרד

אנחנו חיים בעולם גלובלי בו הדבר היחיד הקבוע הוא השינוי.  שינוי, המשפיע על חיינו בכלל ועל צורת הלמידה שלנו בפרט.
בו זמנית, האתגרים הניצבים בפנינו, הם גדולים יותר מאי פעם כמו : מציאת עבודה.  אם מסתכלים על שיעור "הלא מועסקים" היום בספרד,  המספר עומד על 5.8 מליון איש. מצד שני, צפוי שעד שנת 2020 בארופה יהיו 235 מליון משרות ש 50 אחוז מהם ידרשו רמת כישורים " בינונית" וכמעט 35 אחוז ידרשו רמת כישורים "גבוהה".  האם אנחנו מוכנים לדרישות הללו ?
התשובה היא שכיום אנחנו לא מוכנים לכך בגלל שערוצי ההשכלה המסורתיים לא מספיקים.  מצד שני, ההשכלה הפכה לצורך יקר ולעתים אף לא נגיש עבור רבים.
על רקע המציאות הזאת צומח ה Crowdlearning .
ניתן להגדיר את המושג כלמידה של כולם לשירות כולם.
המלה Crowd , מסמלת בהקשר הזה את הלמידה הקולקטיבית : השיתוף והחיפוש המשותף של הידע.  היא יוצאת מההנחה והאמונה שכל אדם הוא מקור ידע שיכול לשים אותו לשרות האחרים . אותו הידע יכול להתרחב באופן תמידי ע"י התרומות של האחרים.
פייר לוי, דיבר על "אינטליגנציה קולקטיבית", המצויה בכל מקום והמאפשרת  להעשיר את המיומנויות של היחיד.  על בסיס הקונספט הזה, התפתח ה Crowdlearning,  הבנוי על השתתפות מומחים ואנשי מקצוע בעבודה של פיתוח הידע המשותף והמיומנויות באמצעות האינטרקציה החברתית.
האינטרקציה הזאת חזקה יותר היום מאי פעם תודות לתפקיד שמשחקות הרשתות החברתיות והטכנולוגיה.
למעשה מדובר באחד מהביטויים של Connected learning .
כשאנחנו מדברים על Crowdlearning אנחנו מדברים על הפצת ידע פרקטי והממוקד בצרכים ספציפיים.
לימוד שמשך הזמן שלו קצר, בדר"כ מדובר בשעות,  מועבר בצורה פשוטה ושמטרתו לעסוק בשאלות פרקטיות.  הצורה החדשה הזאת של הלמידה התחילה בארה"ב והטמעה שם בהצלחה רבה.
מדובר בעיקר בנושאים רלוונטים לעולם העבודה.
אם נסתכל על הדרך ליישם Crowdlearning בחברה, נוכל לומר שכל איש מקצוע בתוך החברה יהפך "למעביר ידע ומידע" ובמקביל ימצא אצל שאר חברי הארגון את הידע והמידע שהוא צריך למען התפתחותו המקצועית.
מבין פלטפורמות לשרות ה Crowdlearning , ניתן להזכיר את Skillshare ,Floqq ,Skidsy.

אין ספק, שהמודל המסורתי לרכישת השכלה משתנה והוא מקבל גוון הרבה יותר פרקטי ובאוריינטציה ברורה לפיתוח מיומנויות מקצועיות.
האם נראה בעתיד גיוס עובדים שונה? האם המודלים המסורתיים של רכישת ההשכלה יעלמו או ישתנו? האם ה Crowdlearning יחלחל למערכת החינוך? איך נוכל לבחור את הקורסים הרלוונטים לנו מתוך ההצע העצום? האם יקום מקצוע חדש של "מכווני למידה" שמטרתו יהיה לבנות עם איש המקצוע את מסלול פיתוח הSkills  שלו? ואילו אתגרים ה Crowdlearning מעמיד בפני מערכת ההסמכה ובפני אנשי פיתוח ההדרכה?

שאלות מרתקות, שאת התשובות עליהן,  נוכל לקבל לדעתי,  בעתיד הקרוב מאוד מהשטח.