 |
גיליון מס' 315, 25 באוגוסט 2013 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
מביצה רכה לביצה קשה - מה מתבשל במוחו של המומחה?
המוח של המומחה דומה לביצה קשה בעוד שאת המוח של מי שלומד תוכן חדש אפשר להמשיל לביצה רכה.
האבחנה הזו מסייעת למי שעסוק בלהפוך מישהו למומחה, וגם במי שמחפש דרכים אפקטיביות ללמד אנשים מומחים משהו חדש. מוחו של מומחה בנוי מקשרים מוצקים יותר ומאורגנים יותר בין תפיסות עקרונות וידע מעשי. הם מזהים דפוסים ביעילות ולכן פותרים בעיות מהר יותר, והחשוב מכל, הם מודעים מאוד למומחיות שלהם ולכן ממהרים לבדוק או להתייעץ כאשר הם נתקלים במשהו שחדש גם עבורם.
|
 |
|
|
 |
 |
 |
ועוד פנינת למידה מהרשת...
תראו כמה קל לשכנע אותנו שאנחנו מדברים עם מומחה. מחקר חדש ומשעשע מתאר שמי שמציג נתון מספרי מדויק
(3,012 ולא 3,000) משדר בטחון וגורם לנו לסמוך עליו, מבלי קשר לרמת המומחיות האמיתית שלו. אז אל תעגלו מספרים, דברו מדוייק J |
 |
 |
|
 |
|
|