26 באוגוסט 2018 // גיליון 547
קריאה בדפדפן >
7 דרכים למצוא זמן ללמוד כל הזמן
  כולם יודעים (אנחנו מקווים) שלמידה מתמדת היא מיומנות הכרחית להתפתחות. בקצבים שבהם העולם משתנה זהו גם כלי חיוני להישרדות. אבל איך מוצאים זמן ללמוד דברים חדשים ואפילו לפתח בהם התמחות לאורך הדרך?

רובנו מתקשים לפתח את ההרגלים שיהפכו זאת לשגרה.
רגע לפני השנה החדשה, קבלו 7 דרכים לפנות זמן כדי ללמוד כל הזמן.

יכול להיות שאחד או שניים מהם יעשה את ההבדל שבין דיבור על למידה מתמדת ובין ביצוע שלה באמת...
  1. להתחיל בנושא שמעורר בך מוטיבציה או עניין אישי שיאפשרו לך "להתניע" בקלות (כי ההתנעה היא קשה, ואח"כ זה נעשה קל יותר)

  2. להתחיל בקטן: לא לרוץ ללמוד תואר או הסמכה און-ליין. רוב מי שעושה זאת מתחיל ונוטש באמצע. כדאי להתחיל במנות קטנות של אפילו פחות מ-10 דקות, ללמוד קורס קצר בנושא ספציפי ולהתגלגל משם.

  3. לרתום את הסביבה: לעיתים למידה באה על חשבון עבודה או משפחה, כדאי לשתף אותם בכוונה להיכנס לתהליך של למידה מתמדת ולספר להם איזה דברים טובים יקרו לך (ואולי גם להם) בעקבות מסע הלמידה החדש.

  4. להקצות זמנים מוגדרים: לסמן ביומן רצועות זמן של של סה"כ 30-90 דקות בשבוע למשך החודש הקרוב ולראות מה קורה. בנוסף יש המון למידה שמתרחשת באופן טבעי בביצוע משימות יומיומיות. עצירה של 2 דקות של רפלקציה בסגנון "מה למדתי היום מהעבודה שלי" יכולה כבר להביא תועלת רבה.

  5. להגדיר מקום ללמידה: למידה בסביבת העבודה או במחשב הקבוע שלך עלולה למנוע העמקה. איך אפשר להעמיק כשהודעות על מיילים קופצות כל זמן? שינוי הסביבה יכול לפתוח לך מקום למחשבות חדשות ובעידן שבו אפשר ללמוד ישירות דרך הטלפון, קל לאתר סביבה מנותקת מהיום יום וללמוד בה.

  6. ליצור משמעת: עם יד על הלב, למידה לא תמיד מהנה, לא תמיד רלבנטית באותו רגע ואין שום מחוייבות להשלים אותה. מכאן אחוז הנטישות הגבוה של מי שמנסה ללמוד לבד. כדאי "לחתום עם עצמך על חוזה" ובו להבהיר כמה דרישות משמעת מינימליות וריאליות שיקשו עליך לזלוג מהמסגרת שקבעת לעצמך.

  7. לשתף בערך של מה שלמדת: אומרים שאנחנו לא לומדים מההתנסות, אלא מהשיקוף של ההתנסות. כדאי מאוד למצוא דרך לשתף מישהו במשהו שלמדת. עמית, חבר או קהילת לומדים שישמחו לשמוע מה למדת וללמוד ממך. אם אין כזה, לפחות לתעד לעצמך מה למדת ומה לקחת מהלמידה.

לכניסה לקישור לחצו כאן
 
  תמונת השבוע  
   
  מתקשים להתמודד עם עמימות? סיכוי גדול יותר שתתקשו להפעיל שיקול דעת נכון.

מחקר שפורסם לאחרונה מחזק את ההבנה עד כמה קריטי לשבץ בתפקידים מסויימים אנשים בעלי יכולת התמודדות עם מצבים של עמימות וחוסר ודאות.

 
  הדרישה הזו נשמעת לעיתים כמו סיסמה במודעות דרושים ("דרוש בעל יכולת להתמודדות במצבי אי-ודאות") אך מתברר שזה לא מס שפתיים של אנשי גיוס.

המחקר מראה שאנשים עם קושי בהתמודדות עם מצבי אי ודאות נוטים לפרש סיטואציות מסביבם באופן שגוי ושלילי יותר ממה שהיה נכון לעשות.

ההטיה הזו עלולה להשפיע על קבלת החלטות והסקת המסקנות שלהם.

לכניסה לקישור לחצו כאן

 
מתודיקה - פיתוח תוכן, ייעוץ ארגוני ולמידה חדשנית.
ה"קישור של יום ראשון" יוצא מאז שנת 2002 ל-20,000 מנויים.
בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק או בקרו באתר שלנו
הסרה |  הרשמה